Dream-home ...

Повлияна от блог-игра на INDESIGN - реших да ви разкажа за моят дом-мечта.
За мое щастие честичко мечтая и в момента, дори без да се замислям мога да ви разкажа за къщата на моите мечти – зная местонахождението й, зная как ще изглежда в детайли (разбира се, след като стане моя). Разходките ми в нея са ежедневни, обикновено в късните часове на нощта в полу-будно състояние, минути преди пренасянето ми в света на сънищата.

Моята мечтана къща съществува - намира на ул.Мали Богдан в гр.Пловдив, до един трафопост. Изоставена е (необяснимо защо?!?) .. видимо преди около поне 10-15 години .
Нека ви разходя,.. използвайки думите и мъничко близки до мечтите ми визуализации от Google..

................................... търся пространството, не обичам ограниченията.. Може би затова и моят dream-home е ограничен от към стени...
Първия етаж на къщата
...ще е без стени, освен отделеното като самостоятелно предверие на дома.




ХОЛА -
Едно просторно помещение.. в което прозорците са много.
„Кътчето”, наречено от мен хол е сгушено в най-лявата част на първия етаж – излъчва уют, усамотение и самостоятелност - едновременно предразполага към почивка и разсейване от ежедневните задачи.




Мебелите са в светлата гама, а стените – в съчетание – натурални материали и цвят – ванилов крем”  . Обзавеждането е оптимизирано до диван, малък модул от маси, лампа с приглушена светлина и голям TV екран. Прозорците са с платнени щори - материята допълнително омекотява излъчването на цялото помещение. Единственото, което липсва във визуализацията са (три на брой) растения:









Те са разположени съответно до лампата, в ъгъл до прозореца и върху TV шкаф.

Продължаваме помещението, като вървим по часовниковата стрелка и следващия кът е камината.




След камината е уютната трапезария, с която и самото помещение по дължина приключва.

Трапезарията е отново с камина




Под-стълбищното пространство ще е запълнено с шкаф с книги – не точно този от визуализацията по-долу, но близък по дизайн.. и стълнището ще е с парапет.



За да направим пълното завъртане по часовниковата стрелка трябва да посетим и последната спирка, а и едно от най-важните помещения за мен – Царица кухня 
Красиви светли и топли тонове, много въздух и прозорци 
Обичам съдовете и комплектите за готвене, а още повече обичам да имам за „всеки повод” – затова тук на помощ ми идват много шкафове 
В средата на иначе голямото помещение имам кухненски остров, който едновременно с това е и бар-маса, на която сутрин цялото семейство се събира за закуска .. Кухнята е богато оборудвана с електроуреди ...





Обиколката на първия етаж приключваме с тоалетната за гости.



Нашата разходка продължава на втория етаж, но тук ще съкратя думите и ще ви разходя с визуализации:

За децата ми – детска стая:







Спалнята ни:



Спалня за гости – максимално неутрална от към цветове, за да предразположи всеки гостуващ:



Баня с вана:



Тоалетна с душ-отделение:




Последната ни спирка: - Задния двор с беседка за летните вечери и веранда, и не на последно място по важност - детски кът за моите принцеси :)



















Разходката ни приключи..

Вярвам, че мечтите са глътката въздух за душата на всеки от нас.
"Глътката въздух", от която имаме най-силна нужда тогава, когато реалността се опитва да затвори очите ни за "хубавата страна на живота". Моят апел към всички вас е да мечтаете. Мечтите ни карат да се усмихваме по-често. Мечтите ни откъсват от негативизма на случващите се премеждия, през които всеки ежедневно преминава.
Аз мечтая често и живея, за да реализирам в действителността тези мои мечти.
Правете го и вие ...


Благодаря на Стефан Русев и INDESIGN, че ме провокираха да разкажа за моят дом-мечта.
Поздрави,
Kseny